Team Event – Istoria Vinului

Agentia de turism MODUL TRAVEL va invita sa participati la

TEAM EVENT – UL organizat in luna octombrie 2015

           DRUMUL LUI BACHUS – ISTORIA  VINULUI

Prima zi

Plecare 10.00 Ploiesti hotel Prahova pe traseul Ploiesti-Valea Calugareasca :

  • Vizitare Muzeu CRAMA 1777. Acest muzeu este o reconstituire a celei mai vechi crame din judetul Prahova (anul 1777). Constructia cioplita din barne de stejar are acoperis sindrilit. In interior pot fi descoperite instrumente si utilaje vechi folosite in procesul de vinificatie, vase vechi din lut datand din anul 1789, iar in mansarda veti gasi o expozitie etnografica “Mladitele vietii”.

Plecare Valea Calugaresca spre Gura Vadului

  • Vizita CRAMA BUDUREASCA. Crama Budureasca este asezata in inima podgoriei Dealu Mare , pe Drumul Vinului  si reprezinta intruchiparea unui proiect ambitios, finalizat cu success in 2012. Imbinand modernul cu traditionalul, noua Crama se afla in mijlocul a 300 ha de vie proprie, cu soiuri albe si rosii in proportii aproximativ egale, crescute in conditii naturale unice ce permit obtinerea unor culturi de struguri cu trasaturi speciale, fundamentul vinurilor nobile romanesti .

Programul vizitei se compune din:

  • Incursiune in vie (in functie de conditiile meteorologice),
  • Turul interior si exterior al cramei (acces in camera butoaielor si in camera tankurilor, prezentarea magazinului),
  • Degustarea a 5 vinuri si neutralizatori ( branzeturi, snack-uri, grisine bio si apa plata/minerala).
  • Prezentarea procesului de vinificatie (informatii despre crama, produsele Budureasca, vie, tehnici de productie etc.).
  • Servirea dejunului la  FERMA    Locatia Ferma Dacilor este o locatie deosebita  prin concept, decor si  ambianta rustica originala, unde se vor servi preparate specificice dacilor si sezonului. Delicioasele preparate tradiționale românești sunt realizate din ingrediente naturale din propria ferma.  Ferma Dacilor a fost conceputa pentru a le oferi oamenilor sansa de a-si aduce aminte de vremurile cand nu existau E-uri, gadget-uri si internet. Dejunul va contine un prim fel de gustari haiducesti si un al doilea fel principal de preparate la alegere: cocosei fierti in bere la ceaun, coasta de porc fiarta in bere la ceaun, iepure la cuptor cu ciuperci, coasta la cuptor glazurata cu ardei iute, rata pe varza, prepelita la cuptor, etc, toate stropite cu palinca si vin.

 

Desfasuratorul primei parti al zilei este conceput astfel incat sa  realizam o incursiune in istoria veche a neamului romanesc, cat mai aproape de radacinile acestuia, apropiindu-ne de indeletnicirile, de modul de viata, precum si de gastronomia specifica acestora.

 

Plecare Gura-Vadului  pe traseul Gura Vadului – Urlati – Pensiune Casa  Colinelor

  • Cazare prima zi – se va face la Pensiunea turistica  Casa Colinelor –Urlati.
  • Servirea cinei la restaurantul pensiunii Casa Colinelor. Servirea  cinei se va desfasura intr-o atmosfera  relaxanta,  intima si plina de voie buna  cu preparate deosebite.

 

A doua zi

 

  • Servirea micului dejun in incinta pensiunii Casa Colinelor

Plecare   Pensiunea Casa Colinelor  spre Conacul Bellu-Urlati

  • Vizitarea Muzeului Conacul BELLU. Conacul Bellu este un monument reprezentativ pentru arhitectura romaneasca si adaposteste o parte importanta din colectia baronului Alexandru Bellu (1850-1921). Cladirea este compusa din mai multe incaperi mobilate cu diverse piese vechi , reunind epoci, stiluri si origini de tot felul: italiana, florentina, bologneza, franceza, austriaca, araba, dar si romaneasca. Conacul se completeaza cu o crama ce prezinta practica viticulturii in zona Dealu Mare.

Plecare  Conacul Bellu-Urlati spre  Manastirea Jercalai-Urlati

  • Vizitarea Manastirii Jercalai. Manastirea Jercalai din Urlati gazduieste schitul Sfanta Maria-Cricov, cu bisericuta lui de lemn in forma de corabie si cu turla ei zvelta avand la baza pridvor si prispa pe latura sudica. Bisericuta din lemn construita in anul 1731 se remarca prin armonia desavarsita a proportiilor, dar si prin frumusetea picturii interioare de mare valoare artistica. A servit timp vreme de doua secole ca lacas de rugaciune credinciosilor din satul Luieru-Reghin, Mures. Apoi a fost daruita familiei regale, pentru Castelul Bran fiind destinata doar sa infrumuseteze imprejurimile, astfel biserica nu si-a mai indeplinit rolul sacru. Apoi a fost transformata in muzeu, iar biserica a inceput sa se deterioreze. Descoperita intr-un grad de deteriorare avansat de catre Patriarhul Iustinian Marina, biserica a fost mutata la Schitul Cricov Prahova.

Plecare   Manastirea Jercalai-Urlati- Conacul Urlateanu-Urlati

  • Vizita, degustare Conacul Urlateanu. La sfarsitul anului 1999 Cramele Halewood  A. au restaurat conacul si pivnita, construite in 1922, dorind sa exploateze in totalitate farmecul “aurului lichid”. Este, astfel, prima companie care a oferit turistilor posibilitatea de a vizita o crama functionala, din dorinta de a veni in intampinarea celor care vor sa regaseasca atmosfera autentica a unei vechi case boieresti , care impresioneaza atat prin arhitectura proprie, cat si prin frumusetea domeniului pe care este situata.

Programul se compune din:

  • Vizitarea conacului,
  • Degustarea a 5 vinuri,

Plecare  Conacul Urlateanu-Urlati spre Casa Seciu

Vizita si servirea dejunului la Casa Seciu. Casa Seciu construita pe la 1970 pe locul conacului boierului Ratiu, dupa proiectul din 1965 al arhitectului Ion Bocianu. Imbina stilul traditional romanesc de cula boiereasca cu stilul modernist. Casa Seciu dispune de o impresionanta oferta gastronomica, feluri de mancare stropite cu “licori derutante” din toata regiunea Dealu Mare si nu numai. Complexul dispune de patru saloane unde se pot servi mancaruri si preparate traditionale romanesti: protap de vitel, de berbecut, purcelusi la tava, preparate din peste, preparate din vanat: urs, cerb, caprioara, mistret.

Plecare   Casa Seciu spre Manastirea Zamfira

 

  • Vizita Manastirea Zamfira . Complexul monahal Zamfira este compus din doua biserici, ambele monumente de arta, o colectie de arta bisericeasca si chiliile maicutelor. Prima biserica, numita si biserica mica are hramul “Sfanta Treime” si este plasata in cimitirul complexului monahal. Ea a fost construita intre anii 1719-1743 de Zamfira, sotia lui Manuel Apostol, om de incredere la curtea domnitorului Constantin Brancoveanu. A doua biserica numita si biserica mare, situata in curtea manastirii, a fost fondata de Mitropolitul Nifon si construita intre anii 1855-1857. Importanta artistica a acestei bisericii consta in pisctura sa, realizata in  intregime de marele pictor Nicolae Grigorescu, la varsta de 18 ani. Mai mult, aceasta picture poate fi considerate unicat pentru ca este singura executata in “fresca “ de Nicolae Grigorescu.

Plecare  Manastirea Zamfira spre Ploiesti

 

Prin alegerea propunerii noastre veti experimenta:

  • Veti vizita sapte obiective turistice : Ferma Dacilor, Conacul Bellu, Manastirea Jercalai, Crama 1777, Conacul Urlateanu, Casa Seciu, Manastirea Zamfira.
  • Veti vizita doua crame si veti degusta vinuri alese din podgoria Dealu Mare

Aceasta placuta experienta va fi insotita de un pachet de servicii care va contine:

  • Cazare o noapte si cina festiva Casa Colinelor ***
  • 1 mic dejun
  • 2 vizite cu degustare
  • 2 dejunuri
  • Intrare obiective
  • Insotitor de grup

 

Oferta este valabila pentru grupuri de minim 10 persoane

Zilele in care este indicat sa se desfasoare aceasta actiune sunt de luni pana vineri, pentru week-end – uri se poate organiza cu o programare prealabila de 9 zile

 

TARIF: 800 lei/persoana  – reduceri pentru cupluri care doresc sa imparta aceeasi camera.

Programul propus poate fi modificat/completat functie de optiunile dvs.

Share this

Submit your comment